Signatuur

Jaren '30, crisistijd, ook in Teglio Veneto, een dorpje in het Noordoosten van Italië. Camillo Tonin neemt afscheid van zijn vrouw Virginia en hun kinderen Marcello, Nello en Rina. Op zoek naar werk reist hij over de wereld, tot in Argentinië aan toe. In Nederland kan hij weer als terrazzowerker aan de slag. Zijn vrouw komt over en met hun kinderen vestigen zij zich in Arnhem. Daar, in de Spijkerstraat, begint hij zijn eigen bedrijf.

De zonen leren het werk van hun vader: materiaalkennis, technieken, tradities en ook de familiegeheimen gaan over op de volgende generatie. Zoon Nello zet zijn bedrijf voort. Terrazzowerkbladen en -vloeren, pleister- en stukadoorswerk, nieuwbouw en restauratie:
Tonin en zonen vestigen hun naam als specialisten.

Het bedrijf is nu in handen van Gioacchino Tonin, achterkleinzoon van Camillo. Hij leert zijn ambacht in de praktijk, van vader en grootvader. En hij gaat terug naar Friuli Venezia  Giulia
om daar les te krijgen van de meesters in deze bijzondere techniek. Zo aardt hij zijn kunnen opnieuw in de geboortestreek van Camillo; de bakermat van het terrazzowerk.

Tonin: Arnhems bedrijf, sinds 1953, met een onmiskenbare Italiaanse signatuur.
SIGNATUUR
WERKWIJZE
TERRAZZO
STUC- EN PLEISTERWERK
NIEUWS
CONTACT
HOME